Balilainen vartalohieronta

Taannoin tein itselleni lupauksen, että käyn kerran kuukaudessa jossain hyvänmielen hoidossa, kuten hieronnassa, kasvohoidossa, naprapaatilla tms, eli missä tahansa, mistä tulee hyvä olo. No, tuolloin oli ihan päivänselvää, että en tule näin tekemään. Hierojalla käyminen säännöllisesti olisi tosin järkevää, koska se parantaisi elämänlaatua kovasti. Tätä kirjoittaessani niska-hartiajumini on taas siinä jamassa, että soitto naprapaatille on pian edessä. Edelleen pidän erinomaisena sijoituksena maksaa se 60,- kertakäynnistä naprapaatilla, koska vaikutus on välitön ja yksi käyntikerta riittää, kunhan muistaa sen jälkeen pitää pari päivää treenivapaata ja venytellä.

Talviloman kunniaksi kävin kokeilemassa Balilaista vartalohierontaa. Suosimani kauneuskeskus mainostaa sitä voimakkaana, mutta rentouttavana elämyksenä, joka parantaa verenkiertoa ja energian virtausta kehossa. En usko lainkaan energian virtauksiin tai muihin vastaaviin huuhaa-juttuihin, mutta hoito kiinnosti siksi, että kyseessä oli hieronta, jossa kuitenkin on jotain muutakin, kuin sitä perinteistä hierontaa. Verenkierron paraneminen oli myös asia, joka vaikutti hyvälle. Siksi valitsin tämän hoidon.

Hieronta alkoi (hieman yllättäen) koko selän sokerikuorinnalla. Mikäs siinä, en ollut koskaan sellaistakaan kokeillut, joten tämä sopi hyvin! Käsittääkseni tästä olisi voinut kieltäytyä, sillä hoidon tekijä asetti sanansa jotenkin niin, että vastauksena olisi hyvin voinut olla "ei kiitos". Kuorinta tuntui hyvälle ja myöhemmin illalla suihkussa taivuttelin vielä käsiäni hipelöimään selkääni. Sileä oli ☺! Kuorinnan jälkeen alkoi varsinainen hierontaosuus. Päinmakuulla ollessani hoitaja aloitti jaloista ja eteni kohti päätä. Hänen otteensa olivat varsin vahvat mistä tykkäsin, koska olin kuitenkin ensisijaisesti hakemassa hierontaa, enkä mitään sivelyjä. Pohkeita hieroessa huomasin/huomasimme, että ne olivat todella kovat. Kerran aikaisemmin kävin ihan oikealla hierojalla jäykkien pohjelihasten takia ja kokemus oli niin huono, etten mennyt uudestaan. Tuolloin niitä murjottiin ja kipu oli aivan kamala. Tässä hoidossa hieroja (kosmetologi) osasi käsitellä pohkeitani paljon paremmin. En tiedä, käyttikö hän niihin normaalia enemmän aikaa, mutta hieronnan edetessä pohkeetkin tuntuivat hiljalleen hieman sulavan. Selinmakuulla hierottiin myös koko vartalo ja lopussa hoitaja hieroi pääni takana ollessaan decolteen ja niskan sivut. Tuossa vaiheessa torkahdin hetkeksi.

Mikä hieronnassa sitten oli sitä balilaista? No, välillä normaalien hierontaotteiden lomassa hoitaja teki kevyitä nappailuja iholla. En keksi nyt mitään parempaa sanaa kuvaamaan sitä, mutta tarkoitan, että hän hyvin nopeaan tahtiin tarttui ihoon kiinni ja päästi irti, ikään kuin nappaillen sitä. Välillä hän paineli akupisteitä ja erityisesti jalkojen käsittelyssä painelu oli merkittävässä osassa. Erikoista oli, että kun hän paineli nilkkaa, tunsin niskassa jotain pientä pistelyä. Hoidossa käytettiin perinteisestä hieronnasta poiketen aromaattisia öljyjä, jotka toki olisi voinut halutessaan vaihtaan tuoksuttomiin.

Hoito kesti 1,5 tuntia ja kustansi 88€. Olisin voinut maata pöydällä vielä tunnin lisää ja maksaa siitä ihan taksan mukaisesti lisähintaa, niin rentouttavaa se oli! Mutta koko vartalo ehdittiin käsitellä hyvin ja huolellisesti, joten ei tullut tunnetta, että touhu olisi jäänyt jotenkin kesken.

Mitäs sitten tapahtuikaan? Muistin juoda pitkin päivää ja iltaa hieman tavallista enemmän, kuten kehotettiin. Tässä ideana on siis se, että hieronnat ja akupisteiden painelut kiihdyttävät lymfanesteiden kiertoa ja veden juomisella niitä saadaan kiertämään vielä tehokkaammin ja samalla myös poistumaan elimistöstä virtsan mukana, jolloin ne myös poistavat kuona-aineita. Kävin rentoutumassa saunassa ennen nukkumaan menoa ja join lasillisen viiniä (sen loman kunniaksi). Uni maistui ja nukuin erinomaisesti ilman heräämisiä lähes yhdeksän tuntia! Ja kun heräsin, olo oli kuin hakatulla... Tuntui, että joka paikkaa särki ja koski ja sängystä nouseminen oli työn ja tuskan takana.  Tunnustan, että otin Buranan, jotta saisin itseni jotenkin liikeelle. Kun särky hieman hellitti, pakotin itseni väkisin ulkoilemaan ja tein rauhallisen, mutta kohtuupitkän kävelylenkin. Sen jälkeen kaikki alkoi muuttua paremmaksi ja iltaa kohti mennessä vointi sen kuin koheni. Pohkeet olivat paremmassa kunnossa kuin aikoihin ja muutenkin tunsin hyvää oloa!

Kehoni reagoi aika voimakkaasti hierontaan, mutta sen (=kehon) selviydyttyä alkujärkytyksestä, lopputulos oli kiitettävä. Suosittelen Balilaista vartalohierontaa ihan jokaiselle, joka kaipaa hierontaa, jossa on kuitenkin "se jokin".


Kommentit

  1. Voi hitsi! Kummityttösi niin haluaa tuohon myös! Kuulostaa ihanalta, paitsi ei ehkä tuo seuraavan aamun olotila :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hetken aikaa olo oli tosiaan aika mälsä, mutta taitaa kuulua asiaan hieronnan jälkeen, kun lihaksia kuitekin käsitellään aika kovasti. Lopputulos oli kuitenkin loistava,joten suosittelen! Mene ihmeessä!!

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit