Hei, me värjätään hiuksia!

Sininen. Ah, tuo ihana sininen on ollut värinä hiuksissani jo muutaman vuoden. Tuntuu, etten koskaan saa hiuksiani niin sinisiksi, kuin haluaisin. Värien kerrostuminen on tuonut sen "edun", että väri ei haalistu ollenkaan. Juurikasvun vaalentaminen ja värjääminen on kuitenkin tylsää puuhaa muutaman kuukauden välein. Uutta väriä on laitettava pari, kolme kertaa lyhyen ajan sisään vaalennettuun tyvikasvuun, jotta se olisi tarpeeksi intensiivinen. Alissa White-Gluzin hiukset ovat I-H-A-N-A-T ja tietenkin luulen muutenkin olevani hänen näköinen, kun värjään omiani yhä uudestaan ja uudestaan.

Tällä kertaa sain kuitenkin jonkin mielenhäiriön ja vaalennuksen jälkeen tempaisin tyven pinkiksi. Värjäys ei tietenkään ollut mikään hetken mielijohde, koska pitihän väri hankkia etukäteen. Pohdin pitkään, joko olisi aika kokeilla suosittua Arctic Fox suoraväriä, mutta kallistuin kuitenkin La Riche Directions väriin, jota saa Suomesta useammastakin liikkeestä, mm. Underground Storesta. Värit eivät sisällä vetyperoksidia, eikä niitä ole testattu eläimillä. Värin luvataan pysyvän hiuksissa noin kuukauden ja useampi värjäyskerta tietenkin parantaa kestoa.

Hankin kaksi purkkia juuri siksi, että voin tehdä kaksi värjäystä peräkkäin sävyn vahvuuden ja värin paremman keston vuoksi. Alla olevassa kuvassa oleva pinkki EI OLE sama purkki, kuin mistä löytyy kuva alempana ja millä värjäys on tehty. Alla oleva kuva on siis sinänsä vain "kuvausrekvisiittaa", koska halusin kuvan avaamattomasta ja puhtaasta väripurkista ja ehdin molemmat purkit käyttää ja sotkea, ennen kuin tajusin, etten ottanut valokuvaa ollenkaan. Alla olevan pinkin sävy on Carnation Pink.

La Riche Directions, Carnation Pink
 Ja tässä avattu pinkki väripurkki. Väri oli koostumukseltaan melko samantyyppistä sormivärimäistä mössöä, kuten Biozell Ink suoraväri, mistä taannoin kirjoittelin. Haju oli lähes olematon. Purkin koko on 88ml. eli yli puolet vähemmän, kuin Biozellin purkissa, missä oli (huimat) 175ml väriä.


Sävy on Flamingo Pink (eli yllä oleva avaamaton purkki on siis eri sävyä, mutta ero on lähes huomaamaton) ja luonnossa se oli huomattavasti eri väristä, kuin kuvassa. Olin aavistuksen pettynyt, sillä en tiennyt saavani näin rehellistä pinkkiä, vaan ennemminkin marjapuuron väristä väriä. Väri tuntui aika kevyelle ja läpikuultavalle hansikkaassa. Jo pelkästään näppituntuman perusteella tuntui, että tämä ei paitsi tartu, niin ei myöskään pysy hyvin. Arveluni osoittautuivat myöhemmin melko paikkaansa pitäviksi..

Alla vielä kuva lähtötilanteesta ennen vaalennusta. Sininen Biozell INK oli haalistunut vaalennetussa hiuksessa oudon vihreäksi ja oma tyvikasvuni näkyi jo selvästi. Ei mikään edustustukka!




Vaalennettua välivaiheihetta en kuvannut enkä enää tätä kirjoittaessa muista, minkä markettivärin tällä kertaa valitsin. Joku sellainen se kuitenkin oli, missä luvattiin maat ja taivaat vaalennustuloksesta ja lopputulos oli samanlainen kellertävä kuin aiemminkin.



Yllä otetut kuvat on otettu kahden pinkkivärjäyksen jälkeen. Ensimmäisen värjäyskerran jälkeen tulos oli selvästi haaleampi. Värjäyskertojen välillä oli aikaa reilu viikko ja hiustenpesukertoja neljä tai viisi. Kahden värjäyksen jälkeen hiukset näyttivät hyvälle ja liukuvärjäys onnistui mielestäni hienosti. Tässä välissä tilasin vielä kaksi väripurkkia lisää ja nyt päästään siihen aiemmin kuvattuun Carnation Pink -sävyyn, sillä muistin värin väärin ja uudet purkit olivat eri sävyä. Käytännön merkitystä tällä ei ollut, koska sävyt olivat niin lähellä toisiaan.


Ja tämä tarina on hyvä päättää siihen, mille hiukseni näyttävät noin kaksi kuukautta myöhemmin. Oma tumma sävyni paistaa näkyvämmin, kuin haalistunut pinkki ja kokonaisuus on aivan kamalan ruma.

Mitä tästä opin? Ainakin sen, että käyttämäni väri ei ollut kovin hyvää; se haalistui todella nopeasti, vaikka värikerroksia oli lopulta kolme. Välittömästi (kahden) värjäyskerran jälkeen väri oli kuitenkin ihan hyvännäköinen. Tumma oma väri näkyy häiritsevänä jo todella lyhyenä juurikasvuna, kun sen edellä on vaalea sävy. Sinisen kanssa tyvikasvu ei haitannut läheskään näin nopeasti. Hyvää tässä värissä on se, että se on hiuksille turvallista eikä millään tavalla kuluta niitä.

Kommentit

Suositut tekstit