Mikroneulaus vol.2

Olen perehtynyt mikroneulaukseen vähän lisää ja kerron tässä selvittämistäni asioista samalla, kun kuvailen omia neulauksiani. Aiemmin olen jo kirjoittanut mikroneulauksesta ja se on muuten tämän blogini luetuin teksti ☺ Löydät sen täältä.

Käytössäni oli aiemmin 0,75mm neulain, joka on kotihoidon suositusten rajamailla, sillä kotikäytössä suositellaan 0,2-0,5mm neulaimia. Tosin monissa blogeissa kokeneet käyttäjät kertovat 0,7-1,0mm pituisten neulojen käytöstä kasvojen alueella ja  esimerkiksi jossain raajassa olevan arven hoitoon joku rohkea on onnistuneesti käyttänyt vieläkin pitempää neulaa.

Ihossa on kaksi kerrosta; orvaskesi eli epidermis ja verinahka. Myös ihonalaiskudos voidaan laskea ihoon kuuluvaksi. Epidermis on 0,05-0,2mm paksu. Sen alla oleva verinahka on 0,5-1,5mm paksu. Verinahkassa on paljon verisuonia ja hermopäätteitä. Yleensä kosmeettiset aineet vaikuttavat ainoastaan epidermikseen, sillä jos esimerkiksi kotona tehty happohoito kuorisi epidermiksen hyvin ohueksi tai jopa verinahkaan asti, iho alkaisi valua verta. Ihotautilääkäreiden suorittamat vahvat happohoidot esimerkiksi hyvin hankalien vaurioiden tai supertehokkaan kasvojen kohotuksen suorittamiseksi kuorivat epidermistä ihan verille saakka, mutta niissä hoidon perustana ovat suuremmat ja pysyvämmät vaikutukset, kuin tehopuhdistus ja hoito tehdään ammattilaisen toimesta sellaisessa ympäristössä, missä hygienia ja jälkihoito kuuluvat ammattiosaamiseen.

Lyhyet mikroneulaimet rei'ittävät siis pääasiassa epidermistä ja verinahkan yläosaa. Pitemmillä neuloilla ylletään verinahkaan ja siksi neulaus tekee kipeää ja iholle saattaa tulla pieniä veripisaroita. Neulat ovat hyvin hyvin ohuita, mutta ahkera edestakaisin neulaaminen samasta kohtaa saa reikiä syntymään kuitenkin niin paljon, että veri pääsee nousemaan pintaan.

Käytin siis 0,75mm rolleriani Emla-voiteen (pintapuudutusaine) kanssa 7-8 kertaa ja sitten heitin neulaimeni pois, koska sen vaihtoväliksi suositellaan - hieman lähteestä riippuen - alle kymmentä kertaa. Tässäkin on poikkeuksia ja moni on kertonut käyttäneensä rolleriaan "iät ja ajat".. Rollerit ovat kuitenkin niin edullisia, että säästämisen kannalta vanhan käyttäminen uudestaan ja uudestaan on turhaa. Toisaalta, jos rullaaminen tuntuu sujuvan, eikä neulojen tylsyminen häiritse, niin vaikeaa rollerille on asettaa mitään käyttörajaa. Vertaisin sitä kuitenkin vaikkapa shaveriin; kyllähän senkin tylsymisen huomaa ja lopulta käyttö alkaa tuntua epämiellyttävälle. Sama on dermarollerissa.

Vanhan rollerin hävittämisen jälkeen ostin kaksi uutta. Toisen neulat ovat 1,0mm pituisia ja toisen 0,5mm. Pitemmillä neuloilla olen rollannut vasta kerran, eivätkä tuntemukset tai lopputulos poikenneet mitenkään 0,75mm neulaimen käytöstä. Kipeää teki ja puudutus oli välttämätön. Sen sijaan lyhyemmällä neulaimella rollaaminen oli miellyttävämpää ja nyt itse asiassa päästään vasta aiheeseen.

Dermaroller, 1,0 mm ja 0,5 mm


Uskon vahvasti siihen, että kaikkien ihovoiteiden ja seerumien tehosta saadaan loppujen lopuksi aika vähän irti normaalissa käytössä, iholle perinteisesti levitettynä ja siihen jätettynä. Jos viitsii vähänkään nähdä vaivaa jonkinlaisen pohjatyön tekemiselle, esimerkiksi tehokuorinnalle, saadaan voiteiden/seerumien edestä raivattua kuolleita ihosoluja, jolloin tehoaineet eivät juutu niihin. Hoitoloissa on käytössä nykyisin mitä moninaisempia laitehoitoja, joilla tehoaineita saadaan imeytettyä ihon syvempiin kerroksiin. Uskokoon, ken haluaa - minä ainakin haluaisin uskoa. Siksipä neulaamisen avulla seerumien syöttäminen ihoon vaikuttaa uskottavalle, sillä neulat oikeastaan työntävät aineita ihon sisään.

Tämä puolestaan on aika pelottavakin ajatus, sillä ihan mitä tahansa en halua työntää ihoni sisään. Myös neulaimen neulojen pituus kannattaa kotihoidossa harkita tarkkaan, kun käyttää seerumia. Minulla ei rehellisesti sanottuna ole minkäänlaista käsitystä, kuinka syvälle ihoon on turvallista kotioloissa syöttää kosmeetisia aineita. Nyt, kun tuo edellinen lause on puettu kirjoitetuksi tekstiksi, tuntuu, että täysin turvallisesti ei voi neulata minkään seerumin kanssa. Koskaan ei voi tietää, kuinka iho reagoi, onko olemassa jotain piileviä allergioita ja pääseekö ihon sisään seerumin mukana ylimääräisiä bakteereja.

Koska neulaamisesta on kuitenkin luettavissa paljon sekä kosmeettisten hoitoloiden kuvauksia, sekä yksityishenkilöiden omakohtaisia kokemuksia kotona tehdyistä neulaamisista, ajattelin kokeilla seerumin käyttöä 0,5mm neulaimella. Seerumiksi valitsin  V10 PLUS seerumin, koska koin sen turvallisena. V10 PLUS seerumit ovat vesipohjaisia, eivätkä sisällä parabeeneja (eli säilöntäaineita), keinotekoisia väriaineita, mineraaliöljyjä tai hajusteita. Vaihtoehtoja seerumeista löytyy kymmenen erilaista ja minä ostin 10 ml putelin kollageeniseerumia, koska kollageeni pehmentää ihoa, lisää joustavuutta ja kimmoisuutta sekä tasoittaa pieniä juonteita.

V10 PLUS kollageeniseerumi
Lisäksi pyysin näytepussukat saman tuotesarjan A-vitamiini, sekä hyaluronihapposeerumeista. Onko se nyt noloa tunnustaa tässä, että käytin ILMAISTA NÄYTETTÄ boosterina ostamani seerumin lisäksi? Näin kuitenkin tein. Seerumiputelissa sanotaan, että vain muutama tippa riittää. Minä laitoin kuitenkin tipan otsalle, molemmille poskille ja leukaan vielä ainakin yhden ison tipan. Lisäksi lisäsin hyaluronihapposeerumia päälle saman verran. Ostin kollageeniseerumin ainoastaan rollauskäyttöön, ja se nyt on ihan sama, hupeneeko aine ohjeistettua käyttöä nopeammin. Vahvasti uskon, että rollaaminen on tehokkaampaa, kuin parin tipan laittaminen päivävoiteen alle aamuisin, joten ehkä saan tällä systeemillä aineesta enemmän irti.

V10 PLUS kollageeniseerumi, sekä näytepussukat A-vitamiiniseerumista sekä hyaluronihapposeerumista
Tässä välissä onkin syytä kertoa, kuinka tein sen aiemmin mainitsemani pohjatyön. Neulaamista edellisenä iltana tiukan saunomisen jälkeen tein hedelmähappokuorinnan Supermood Youth Glo Luxury Peel kuorintavoiteella. Siitä olen kertonut aiemmin ja kiinnostuneet voivat vilkaista arviointia täältä. Laitanpa tähän kuvan, kuinka tehokas voide oikeasti on! Leuassa, hiusrajassa ja silmien ympärillä näkyy selvästi raja, mihin ainetta on levitetty. Näyttää aika hurjalle, mutta punoitus laskee muutamassa tunnissa. Ihoa ei myöskään koske.

Hedelmähappokuorinta Supermood Youth Glo Luxury Peel

Juuri ennen neulausta pesin kasvoni huolellisesti, mutta ihan hellävaraisesti. Sen jälkeen puhdistin kasvot desinfiointiaineella, levitin seerumit, kuten tuolla jo aiemmin mainitaan ja aloitin rullaamisen. Rolleri oli tietysti huljuteltu kiehuvassa vedessä juuri ennen tätä.

Puolen millin rollerilla vetely ei koske, paitsi otsan ja kulmien kohdalla luu tulee niin lähelle ihoa, että niitä kohtia käsitellessä tunne on hieman ikävä. En kuitenkaan ajatellut pintapuudutusaineen käyttöä. Poskia ja leuan sivuja käsitellessä tunnetta voisi kuvata "kutittamiseksi huonolla tavalla". Tunne oli sellaista mikronipistelyä, mutta ei kuitenkaan kivuliasta.

Rollauksen jälkeen en tehnyt kasvojen iholle mitään, vaan menin katselemaan telkkua ja lukemaan kirjaa muutamaksi tunniksi ja varoin, etten lähmi ja rapsuttele naamaani. Välittömästi rollauksen jälkeen iho punoitti hieman ja sitä kuumotti aavistuksen, mutta ero pitkällä neulalla käsittelyyn oli huomattava. Veripisaroita ilmaantui muutama kulmaan ja otsaan, mutta muuten naama näyttää suunnilleen samalta, kuin saunomisen jälkeen. Millin neulalla rollaaminen koskee pintapuudutusaineenkin kanssa enemmän, kuin tämä ilman mitään puudutusta.

Heti neulaamisen jälkeen
Miksi sitten käyttää pitempiä neuloja lainkaan? Se koskee enemmän, jälki on rumemman näköistä ja punoitus kestää pitempään? Onko siitä mitään hyötyä, tai onko siitä mitään suurempaa hyötyä, kuin lyhyemällä neulalla rullailemisesta? Ero on siinä, että pitemmällä neulalla saadaan synnytettyä ihoon trauma, jolloin se ryhtyy korjaamaan itseään ja näin ollen myös uudistaa ja vahvistaa ihoa. Se lisää kollageenin tuotantoa ja korjaa veltostunutta ja auringon vauroittamaa ihoa. Lyhyemmillä neuloilla voi imeyttää tehoaineita ihoon. Kaikkein tehokkainta olisi siis yhdistää nämä kaksi hoitomuotoa ja neulata pitemmällä rollerilla vaikkapa parin kuukauden välein ja lyhyemmällä viikon tai parin välein seerumin kanssa. Tulokset näkyvät vasta viikkojen kuluttua, mutta olen mikroneulannut ihoani nyt noin vuoden ajan kohtuusäännöllisesti ja mielestäni minulla on hyvä iho. En tiedä, johtuuko se pelkästään tästä, mutta haluaisin uskoa, että sillä on ainakin osittain jotain tekemistä ihon kunnon kanssa ja siksi aion jatkaa sekä pitemmän, että lyhyemmän neulaimen käyttöä.

Kommentit

  1. Kiitos kirjoituksesta! Itseäni on aina kovasti kiinnostanut eri kauneudenhoitoon liittyvät metodit. Mikroneulaus on sellainen josta minulla ei ole kokemusta, mutta olen siitä paljon lukenut. Hyvä lukea hieman miten se käytännössä toimii ja mitä se tekee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kiitos kommentista ja anteeksi kun tämä vastaus on kestänyt ihan järkyttävän kauan 🙈 Kauheaa tunnustaa, etten ole käynyt omaa blogiani katsomassa. Tämähän muuttui matkablogiksi ja jätin näitä kauneudenhoitoalan juttuja ammattilaisille. Toisaalta, moni (minun lisäkseni) puuhailee kotioloissa sellaisiakin konsteja, mitkä voisi olla hyvä jättää alan koulut käyneille. Mutta ehkä tämä mikroneulaus nyt ei ole niitä kaikkein pahimpia mahdollisuuksia tehdä vahinkoa itselleen, kun muistaa hyvän hygienian ja maltilliset mittaiset neulat kasvojen hoidossa. Kävin tänään kosmetologilla plasmapen -hoidossa ja laitan siitä kuvia ja tekstiä lähipäivinä. Tule vilkaisemaan, jos kiinnostaa! Oikein hyvää kevään jatkoa sinulle ☀️🌸

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit