Nirvana-matto

Olen jo pitkään haaveillut tämän pompulapintaisen villamaton hankkimisesta ja nyt viimein tein sen! Kyseessä on Askon mallistoon kuuluva Nirvana-matto, joka on intialaista käsityötä. Mallistosta löytyy kuusi eri väriä, kahdessa eri koossa. Minulla kävi uskomaton tuuri, sillä löysin juuri sen mieleisen tori.fi:stä, eli väri on värikäs/kupari ja koko kahdesta vaihtoehdosta suurempi, 160x230.

Nirvana-matto värikäs/kupari
Matto on 100% villaa ja sen pinnassa on vieri vieressä noin 2cm halkaisijaltaan olevia pieniä huovutettuja pompuloita. Jalan alla nämä pompulat tuntuvat hauskoilta; ne ikään kuin hierovat jalkapohjia!
Nirvana-matto
Käsityön jälki näkyy, mutta silti matto on hyvin siistin ja suorastaan juhlavan näköinen. Se on paksu ja siksi myös lämmin.

Maton pesuohjeet ovat tyypilliset villamatolle, eli tuuletetaan ja hangataan lumella. Pintakäsittelyä suositellaan pesuvälien pitkittämiseksi ja jos jostain syystä tulee tarvetta maton pesulle, niin se tapahtuu pesulassa, laakapesulla. Itse en lähtisi missään tapauksessa painepesuria tälle edes näyttämään vaan jätän joskus tulevaisuudessa pesun ammattilaisille.

Matossa on Care & Fair -merkintä, mikä tarkoittaa järjestöä, joka taistelee lapsityövoiman käyttöä vastaan Intiassa, Pakistanissa ja Nepalissa.  Järjestö tukee matonkutojaperheiden elämää, sekä rahoittaa kouluja, aikuiskoulutuskeskuksia ja päiväkoteja edellä mainituissa maissa.


Olen ihan supertyytyväinen tähän mattokauppaan, koska se näyttää hyvälle ja on muutenkin kaikin puolin ihana ☺ Maton loppusijoituspaikka on sellainen, että rakkaat mäyräkoirani eivät pääse pyörimään sen päällä ihan mielin määrin, sillä karvojen keräileminen tästä vaatii pitempää pinnaa, kuin mikä minulla on.


Kommentit

Suositut tekstit