Bambuhieronta

En ole käynyt koskaan missään hyvinvointikeskuksien vartalohoidoissa. Kasvohoidoissa olen käynyt muutaman kerran, mutta niihinkin olen saanut lahjakortteja läheisiltäni. Minua on kuitenkin kiinnostanut kokeilla jotain hemmotteluhoitoa ja kuumakivi-, tai laavakivihieronta on ollut "to do" -listalla jo kotvan aikaa.

Viikko sitten otin asiakseni tilata ajan sellaiseen. Ystävällinen asiakaspalvelija langan toisessa päässä kertoi, että juuri haluamalleni päivälle ei oikein hyvin enää sovi laavakivihierontaa, mutta hän suositteli vaihtoehdoksi bambuhierontaa, kun kerroin kärsiväni niska-hartiajumeista, sekä lisäksi "tukkoisista" jaloista. Hän kuvaili hoitoa ja arveli sen olevan sopiva vaivoihini, joten päätin kokeilla sitä.

Bambuhieronnassa lihaksia hierotaan rullaten lämpimillä bambukepeillä. Hierontaa mainostetaan rentouttavana, mutta myös tehokkaana lihasten kireyksiä poistavana hoitona. Se myös aktivoi verenkiertoa, sekä lymfanesteiden kiertoa ja näin ollen auttaa selluliitin hoidossa.

Hieman arastellen menin tovin ennen sovittua aikaa hoitolaan ja kerroin, etten ole ollut tällaisissa hoidoissa aikaisemmin. Nähtävästi lievä ahdistuneisuuteni näkyi päälle päin, sillä hoidon tekijä tuntui ottavan minut vastaan erityisen rauhallisesti (tai sitten hän vain oli erityisen rauhallinen ihminen). Hän johdatti minut hoitohuoneeseen, joka oli hämärä ja jossa paloi useita kynttilöitä. Vaatteiden riisumisen - alushousuja lukuun ottamatta - jälkeen asetuin päinmakuulle hierontapöydälle, jota lämmitti ihanasti lämpöhuopa. Hoitaja asetteli pyyhkeitä päälleni kauttaaltaan ja oloni alkoi muuttua huomattavasti rennommaksi.

Aluksi hoitaja pyyhki kostealla pyyhkeellä molemmat jalkapohjani. Sen jälkeen hoito aloitettiin jaloista siten, että koko jalka jalkapohjasta reiteen hoidettiin kokonaan ennen toiseen siirtymistä. Aluksi levitettiin lämmintä öljyä (todennäköisesti bambuöljyä)  ja sen jälkeen hoitaja alkoi rullata lihaksia lämpimällä bambukepillä. Ensimmäinen kosketus iholla tuntui kuumalle (ei liian!), mutta keppi jäähtyi hieman muutaman rullauksen jälkeen. Alueelta toiselle siirtyessä hoitaja vaihtoi keppejä, joten ensimmäiset rullaukset olivat aina kaikkein lämpimimpiä.

Jalkojen käsittelyn jälkeen hän rullasi selkää ja lapaluiden välisiä alueita. Tämän jälkeen täytyi kääntyä ja hoito jatkui kaulan sivujen hieronnalla. Lopuksi vielä hierottiin kädet. Etureisiä ei käsitelty.

75 minuuttia hurahti nopeasti hieronnasta nauttien. Kun hoitaja kertoi ajan olevan lopuillaan, tuntui siltä, että tätä olisi mielellään voinut vielä jatkaa. Eikös se siis ole sen merkki, että kokemus oli mieleinen!

Olen siinä mielessä hieman hankala ihminen, että jos joku asia jossain yhteydessä ärsyttää, niin saatan fokusoida kaiken keskittymiseni juuri siihen ärsyttävään seikkaan ja kaikki hyvä jää näkemättä. Vaikka tiedostan tämän ja aktiivisesti yritän taistella sitä tunnetta vastaan sen lähestyessä, en aina onnistu. Siksi hieman etukäteen jännitin, että meneekö koko kiinnostava kokemus pipariksi, JOS joku ärsyttää. Ei ärsyttänyt eikä mennyt pipariksi. Hoitaja oli äärettömän miellyttävä ja taitava. Hoidon aikana hän ei puhunut mitään ja liikkui hiljaa ja huomaamattomasti (sukkasillaan) hoitopöydän ympärillä. Huoneessa ei ollut mitään tuoksuja eikä hoitajan käyttämät (oletan, että käyttää) deodorantit tai kosmetiikkatuotteet tuoksuneet miltään.

Hoito maksoi 70€ ja netistä vastaavia hoitoja tarkastelleena hinta näyttää olevan ihan linjassaan muiden vastaavaa palvelua tarjoavien kauneushoitoloiden hintojen kanssa. Hoito olisi voinut kestää vaikka vartin pitempään, jolloin käsien hierontaan olisi ollut enemmän aikaa. Silloin hinta voisi olla vaikka 80€.

Illan aikana huomasin juoksevani vessassa normaalia useammin ja jopa aamuyön tunteina, minulle epätyypilliseen tapaan, jouduin nousemaan pissalle. Hieronta siis laittoi nesteet kiertämään! Mitään erityistä kipua käsittelystä johtuen en tuntenut seuraavana päivänä.

Suosittelen lämpimästi kokeilemaan bambuhierontaa, mikäli haluaa tehokkaan hieronnan, joka samalla tuntuu miellyttävälle! Kovin kipuherkille henkilöille, tai pahoista lihasjännityksistä kärsiville, tämäkin tosin saattaa olla koettelemus. Mikäli hoito kiinnostaa, mutta sen voimakkuus arveluttaa, kannattaa asiasta keskustella etukäteen hoitolan henkilökunnan kanssa.


Kommentit

Suositut tekstit