LR Microsilver osa 2

Kirjoitin maaliskuussa LR Health & Beauty -suoramyyntisarjan microsilver-tuotteista ja lupasin kirjoittaa lisää "muutaman päivän sisällä". Muutaman kuukauden sisällä olisi ollut osuvampi lupaus, sillä osa II tulee tässä, ja nyt on elokuun puoliväli.

LR Microsilver-sarja sisältää kasvojen puhdistusaineen ja kasvovoiteen lisäksi suihkugeelin, vartaloemulsion, roll-on-deodorantin, hammastahnan, purukumeja, käsivoiteen, käsigeelin, jalkavoiteen, shampoon, sekä erittäin kuivalle iholle ja paikalliseen käyttöön tarkoitetun yleisvoiteen.

Minulla on kokemusta kasvotuotteiden lisäksi suihkugeelistä, vartaloemulsiosta, deodorantista ja hammastahnasta, sekä pienien näytteiden kautta shampoosta ja erittäin kuivalle iholle tarkoitetusta yleisvoiteesta.

Suihkugeeli on mieto ja ihanan ylellinen pesuaine, jota on miellyttävä käyttää ja joka jättää ihon puhtaaksi ja hoidetuksi, mutta on valitettavan kallis jokapäiväiseen käyttöön. Samat sanat sanoisin vartaloemulsiosta, joskin korkea hinta ei vaivaa siinä samassa suhteessa, kuin suihkugeelin kohdalla. Ajattelisin itse niin, että esimerkiksi apteekista saatava Sebamed-pesuaine on laadukas, rittoisa, hellävarainen ja silti tehokas jokapäiväisessä käytössä. Litra maksaa noin 20 euroa. Microsilverin suihkugeeli 200 ml maksaa 29 euroa. Vartaloemulsio on kooltaan samankokoinen, mutta vielä kahdeksan euroa kalliimpaa (37 euroa). Sen käyttö on kuitenkin rajoittunut vain hemmoitteluhoitoihin, joten suihkugeeli on loppunut jo ajat sitten, mutta voidetta on jäljellä vielä kolmasosa tuubista.

Microsilver Plus face wash, face cream, body wash ja body emulsion
Tuotteista saa kuitenkin alennusta, kun niitä ostaa seteissä. Body wash ja body emulsion erikseen ostettuina maksavat 65,98 €, mutta yhdessä ostettuna 56,99 €, joten erotusta jää kahdeksan euroa ja se on ihan kohtuullinen alennus. Tosiasia kuitenkin on, että edelleen tuotteet ovat kalliita, vaikka ne ovatkin laadukkaita ja ihanan tuntuisia käytössä.

Viimeisimmät tuttavuudet minulle sarjasta ovat deodorantti ja hammastahna.

Microsilver Plus roll-on-deodorantti ja hammastahna
Deodorantti on loistava! Se on kohtuuhintainen (19 €), siinä on miellyttävä mieto tuoksu ja se pitää hienhajun hyvin poissa koko päivän aamusta iltaan. Se ei tuhri vaatteita eikä tunnu miltään kainalossa, Se ei sisällä alkoholia eikä alumiinia. Mitä deodorantilta voi enää muuta toivoa? Tämä on mielestäni täyden kympin tuote ja aion käyttää jatkossakin.

Luulin aluksi, että hammastahna on fluoritonta, koska puolihuolimattomalla ainesosaluettelon silmäilyllä totesin, että se ei sisällä natriumfluoridia. NaF ei kuitenkaan ole ainoa fluoriyhdiste, jota käytetään hammastahnoissa. Toinen hyvin tavallinen on natriummonofluorifosfaatti, joka yhtä lailla sisältää hampaille hyväksi todettua fluoria ja sitä tämäkin tahna sisältää.

Moni ihminen kammoksuu fluorihammastahnoja juuri niiden sisältämän fluorin vuoksi. Fluori on myrkyllistä ja sitä käytetään rotanmyrkyissäkin. Tämän tekstin tarkoitus ei kuitenkaan ole punnita hyötyjä ja haittoja; itse uskon hammaslääkäriliiton fluorisuosituksiin ja kannatan fluorihammastahnoja. Ne, jotka niihin eivät usko, tai eivät suosituksia halua noudattaa syystä tai toisesta, tekevät muita valintoja ja that's it.

Hammastahnassakin näkyy aavistuksen omaisena "hehkuna" sen sisältämä hopea, vaikkei se ole harmaata, kuten pesuaineet ja vartalovoide. Maku on sopivan mieto minttu ja tahna on miellyttävää käyttää. Se tuntuu puhdistavan hyvin ja erityisesti ikenet ja limakalvot tuntuvat tykkäävän. Hengitys raikastuu myös hyvin ja raikkaus kestää pitkään. Hammastahnan mainostetaan myös ehkäisevän parodontiittia. Minulla ei ollut aavistustakaan, mikä se on, mutta vastaus löytyi helposti; Parodontiitti on ryhmä bakteerien aiheuttamia tulehdussairauksia, jotka tuhoavat hampaan kiinnityskudoksia. (http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00716) Googlaamalla löytyneet kuvat olivat ikävän näköisiä, joten kyllä kiitos käytän mielelläni hammastahnaa, joka ehkäisee tuollaista kauheaa iensairautta, joka jättää pysyvät vauriot!

75 ml tuubi maksaa 12€, joten onhan tämäkin kallista, jos vertaa vaikkapa hyvässä maineessa olevaan Pepsodent -hammastahnaan, joka maksaa 75 millin tuubissa kuudesosan tai vähän alle, eli 1,5-2 euroa. Tuote on joka tapauksessa hyvä. Onko se kuusi kertaa parempi, kuin Pepsodent? Hmmm... Vastaukseen tarvittaisi jonkinlaisia vertailtavia testejä ja tilastoja, joita tuskin on olemassakaan. Minä en käytä tätä jatkuvasti, vaan olen valinnut edullisemman hammaslääkäriliiton suositteleman tuotteen, jota mainostetaan vihloville hampaille. Silloin tällöin lahjaksi saatuna tämä tahna on kuitenkin kiva yllätys ja silloin käytän sen viimeiseen rykäykseen saakka ;-)

Nyt olen kertonut kokeuksiani kuudesta LR Microsilver tuotteesta ja suosikkini, sekä jatkuvassa käytössä olevat tuotteet ovat kasvojen pesuaine ja kasvovoide, joista olen kirjoittanut aikaisemmin. Pikahyppy siihen tekstiin löytyy tästä. Deodoranttiin ihastuin myös kovasti ja luultavasti se tulee jäämään pysyvästi päivittäiseen käyttöön. Suihkugeeli ja vartalovoide ovat ihania, mutta hinta-laatusuhde ei ole mielestäni arkikäytössä kohdillaan. Hammastahna kuuluu siihen hintaluokkaan, että vaikka se maksaa kuusi kertaa enemmän, kuin laadukas Pepsodent, siihen voi silti investoida vaikka jatkuvassa käytössä. Olen kuitenkin löytänyt hyvän tuotteen omalle hammaskalustolleni, jossa on omat haasteensa. Siksi en käytä LR:n hammastahnaa koko ajan.

Näytteiden kautta olen kokeillut myös shampoota ja yleisvoidetta. (Hilse)shampoo ei sopinut valkaistulle-värjätylle-valkaistulle ja värjätylle tukalleni, vaan teki siitä hankalasti selvitettävän takkutukan. Hiukset olivat kuitenkin erittäin puhtaan tuntuiset pesun jälkeen ja lisäksi on mainittava se, että en laittanut hoitoainetta, koska se oli loppu. Joten sama lopputulos olisi voinut tulla muillakin hilseshampoilla. Yleisvoide on selvästi paksumpaa, kuin vartalovoide. Se on myös selvästi kalliimpaa (44€/75 ml). Se on tarkoitettu käytettäväksi vain paikallisesti erittäin kuivalle iholle, esimerkiksi kuivat kyynärpäät tms. Voide tuntuu hoitavalle ja siinä on enemmän hopeaa, kuin vartalovoiteessa. Uskon sen olevan erinomaista, mikäli vartalossa on kohtia, jotka kaipaavat tehokasta täsmähoitoa. Minulla ei ole ollut tarvetta, joten kokeiluni ovat rajoittuneet näytepakkauksiin.

Tuotesarjasta kiinnostuneet löytävät lisätietoja täältä. Kannattaa katsoa myös tuotekatalogit, joihin pääsee käsiksi LR Health & Beauty etusivun kautta. Hinnat näkyvät julkisesti  katalogeissa, mikä on hyvä juttu, sillä monesti ne näkyvät vain kirjautuneille jälleenmyyjille.

Kommentit

Suositut tekstit