Rakeeton kuorinta vs mekaaninen kuorinta

Minulla on käytössä kaksi laadukasta kasvojen kuorintavoidetta, joista toinen on rakeeton ja toinen mekaaninen, eli "rakeellinen" kuorinta. Tässä kerron hieman niistä ja arvioin, kumpi on itselleni parempaa ja miksi. Toivottavasti joku saa hyviä vihjeitä!

Rakeeton kuorinta ei ole sama asia, kuin kemiallinen kuorinta. Kemiallinen kuorinta on kosmetologien tai ihotautilääkäreiden tekemä hoito, jossa käytetään tyypillisesti erilaisia happoja, joita ei ole mahdollista saada kotikäyttöön lainkaan, tai ei ainakaan samoissa vahvuuksissa, kuin asiantuntijoilla. Toki jotain kotikäyttöön osoitettuja happokuorintoja löytyy. Vahvempaakin viritystä voi yrittää kotona ja niihinkin löytyy neuvoja netistä, mutta silloin on syytä olla erittäin varovainen ja huolellinen. Se on vähän, kuin että tikun voi poistaa sormesta itse, mutta antaa asiantuntijoiden tehdä leikkaukset :-) Pieleen mennyt kotikutoinen happokuorinta voi vaatia hoitoa ja yllättäen hauska testi muuttuikin ikäväksi ja kalliiksi.

Rakeettomia kuorintavoiteita ja -geelejä on hieman hankalampaa löytää, kuin rakeellisia, mutta esimerkiksi Clarins Gentle Exfoliator, YSL Natural Action Exfoliator Granule-free, Dermalogica Daily Microfoliant, Suki Renewal Bio-Resurfacing Facial Peel, Medex Bio Soft Peeling, sekä V10 Plus kuorintageeli ovat täysin rakeettomia. Rakeellisia, mutta hellävaraisina itseään mainostavia löytyy todella paljon. Käytännössä kaikki kauppojen kuorintavoiteet ja -geelit ovat näitä. Apteekista esimerkiksi Vichyltä ja Sebamedilta löytyy hyviä tuotteita ja markettien puolelta melkein joka tuotemerkillä on omansa niistä vain Erisan, Nivea ja Neutrogena mainitakseni.

Tuosta Neutrogenasta muuten ihan sivumennen mainitsen, että se on todella hyvä, epäpuhtaan ja rasvaisen ihon tuotesarja löytyäkseen ihan marketin hyllyltä ja nyt siltä on tullut uusi, kiinnostavan tuntuinen tuote, joka on tämännäköinen.

Mutta mitä sitten, jos iho on hyvin epätasainen ja rakeettomat kuorinnat tuntuvat olevan vitsi, eikä hellävaraisista rakeellisistakaan oikein ole apua? Kaupasta kun ei oikein tahdo löytyä hyvin tehokasta, ei-niin-hellävaraista rakeellista kuorintaa. Silloin kannattaa mennä keittiön kaapille ja etsiä suolaa tai sokeria, ja sekoittaa jompaa kumpaa tilkkaseen ruokaöljyä. Siinä on tehokas kuorinta, joka varmasti putsaa vähän jämäkämminkin kiinni olevat ihosolut. Ja jos tämäkään ei vielä riitä, niin vaihda suola/sokeri kahvinporoihin. Silloin tosin kuorinta alkaa olla jo ehkä liian raju kasvoille, mutta vartalon kuorintaan porot sopivat hyvin.

Yksi tehokas rakeellinen kuorinta löytyy Mary Kaylta. Mary Kay on alunperin amerikkalainen  suoramyyntituotesarja, mikä on myöhemmin levinnyt ympäri maailmaa. Aion kirjoittaa Mary Kayn tuotteista lähiaikoina enemmän, sillä olin aivan ihastunut sen TimeWise -sarjaan. Itse asiassa olen edelleen ihastunut niihin, mutta LR:n Microsilver on vielä hieman parempi minulle, joten TimeWise on käytössä nykyisin vain välillä. Mutta niistä enemmän toiste. Tässä vertailussani kuitenkin rakeellisena kuorintana on nimenomaan Mary Kayn TimeWise Microdermabrasion Refine. Suora lainaus Mary Kayn suomalaisilta verkkosivuilta: Häivytä ihohuokosten ja hienojen juonteiden näkyvyyttä tehokkaalla kuorinnalla, joka syväpuhdistaa ihoa, vilkastuttaa verenkiertoa ja antaa iholle upeaa heleyttä. Lisää tuotetietoja täältä.



Mary Kay TimeWise Microdermabrasion refine

Tässä on rakeellinen kuorinta, jota ei mainosteta hellävaraisena.Sen kerrotaan sopivan herkällekin iholle, mutta harvemmin käytettynä. Mainiota! Viimeinkin tehokas, kunnon kuorinta! Ja sitä se todellakin on. Voide sisältää pienenpieniä alumiinirakeita, joita on paljon, eikä siellä täällä, kuten edullisissa markettien kuorinnoissa. Kun voidetta pyörittelee sormissa (tai kasvoilla), niin se tuntuu tasaiselta raevoiteelta. Vaikka ohjeissa neuvotaan hieromaan kevyesti sormen päillä, niin minä hankaan sydämeni kyllyydestä, koska se yksinkertaisesti tuntuu hyvälle. Ja puhdasta tulee! Tämä on aivan upea tuote ja oikeasti auttaa niitä, jotka tarvitsevat hieman rajumpaa käsittelyä iholle, eivätkä kärsi, jos raapii vähän enemmän. Arvosana 10. Ei mitään lisättävää, tai pois otettavaa.

Voide on vitivalkoista ja sisältää hienonhienoja alumiinikiteitä, jotka kuorivat ihoa tehokkaasti.

Jos haluaa, voi tämän tuotteen pariksi ostaa seerumin, joka on tarkoitettu nimenomaan kuorinnan jälkeen levitettäväksi kasvoille. Se on nimeltään Pore Minimizer ja siitä lisää tietoa täältä.


TimeWise Microdermabrasion Plus Set

Rakeettomana kuorintana vertailussa on hieman kohuttu V10 Plus Water Base Peeling kuorintageeli.

V 10 Plus Water Base Peeling 50 ml

Minulle tuote tuli tutuksi vasta viime syksynä I love Me -messuilla, jossa oli näytteilleasettajana mm. Ihola Oy, joka maahantuo japanilaista V10-sarjaa. Vaikutuin kuorinnan tehosta paikan päällä ja ostin sieltä tuubin itselleni.

Myöhemmin lueskelin netistä tuotearviointeja ja blogeja ja totesin, että se on synnyttänyt kritiikkiä siksi, että kuorinta tuntuu uskomattoman tehokkaalle, koska päivästä toiseen se vaan irrottaa ihosolukkoa uudestaan ja uudestaan. Tosiasiassa tuotteen ainesosat rullautuvat iholla sitä pyöritellessä ja siitä saattaa syntyä harhakuvitelma, että hiukkaset ovatkin kuollutta solukkoa. Mielestäni hyvä kriittinen blogi tuotteesta löytyy täältä. Ja toinen löytyy täältä, jonne itse Iholan edustaja Nina Forssell on jättänyt kommentin. Tasapuolisuuden vuoksi laitan tähän linkin blogiin, jossa tuotetta kehutaan kovasti.

Kiinnostaakohan enää ketään, mitä mieltä minä olen ;-) Kerron sen kuitenkin. Kuorinta on hyvä, mutta ei kovinkaan tehokas, jos iho on kovin epäpuhdas. Herkälle iholle uskoisin tämän olevan aivan mainio! Minä kuitenkin tarvitsen selvästi tehokkaammat otteet, kun ihoa ryhdytään kuorimaan. Mutta mutta.. Kuvassa oleva tuubi ei suinkaan ole se messuilta ostettu, vaan kesän alussa ihan itse apteekista hain tuon (ja jouvuin vielä vähän tekemään töetä sen löytämiseksi, koska tiälä maaseuvvulla ei nuita ihan joka paikasta löyvy). Eli on siinä jotain ollut mihin olen mieltynyt! No mitä se hyvä sitten on? Ensinnäkin; vaikka ihoni on aika epäpuhdas ja tykkään tehokkaista aineista, niin ei sitä AINA ja JOKA KERTA tarvitse hangata raastinraudalla. Lisäksi nautin auringosta ja olen paljon auringossa ja kova kuorinta ei ole hyväksi auringon herkistämälle iholle. Ja vielä yksi asia, jonka olen itse ihan käytännössä huomannut: kun kesäisin puuhailee kaikenlaista ulkona ja hikoilee samalla, niin iho likaantuu toisella tavalla, kuin siistissä sisätyössä talviaikaan. Silloin kevyt kuorinta vaikkapa kolme, jopa neljä kertaa viikossa käytettynä ei kuluta eikä rasita ihoa. Tämä kuorinta onkin ollut käytössäni kesän ajan niin, että tuubi on jo melkein tyhjä.

V10 kuorinnasta löydän miinuksena kuitenkin muutaman asian. Se tulikin todettua, että se on minulle hieman liian kevyt ja siksi ei sovi ainakaan ainoana kuorintatuotteena käyttöön. Lisäksi se on kallista verrattuna siihen, kuinka riittoisaa se on. Eli hinta-laatusuhde ei ole aivan kohdillaan. Ja käytännön hankaluutena olen huomannut sellaisen asian, että jos geeliä hankaa hiusrajaan, tai jos ihossa on pieniä karvoja (useimmilla kaiketi on, itselläni on leukaluun rajassa sellaisia miltei näkymättömiä ohuita ihokarvoja), niin tuo peevelin geeli tarttuu niihin niin tiukasti, että pikku pallukat on revittävä väkivalloin irti. Tästä asiasta muuten on maininnut joku toinenkin tuotetta kokeillut.

Rakeeton ja rakeellinen kuorinta

Minun käytössäni Mary Kayn rakeellinen kuorinta vie selvän voiton, mutta V10 rakeeton kuorinta on myös kehut ansainnut. Molempia tulen jatkossakin käyttämään, joskin V10 on minulle enemmänkin kausiluonteinen tuote.

Kommentit

Suositut tekstit