Elumen vol. 2 + Olaplex

Elumen, tuo suosikkivärini, jota olen käyttänyt jo kymmenen vuotta. Aluksi minulla oli vain muutamia kirkkaita vihreitä raitoja mustiksi värjätyissä hiuksissani. Myöhemmin hiukseni vaalennettiin kokonaan ja värjättiin kauttaaltaan vihreiksi. Sen jälkeen testasin turkoosin ja nyt olen pysytellyt sinisessä jo reilun vuoden.

Elumen on suoraväri, joka ei sisällä hapetetta eikä ammoniakkia. Sen ainutlaatuinen pysyvyys hiuksissa perustuu siihen että väripigmentti imeytyy syvälle hiuksen sisään ja pysyy siellä sähkövarauksen ansiosta. Tämän takia väriä ei myöskään saa hiuksista pois oikeastaan mitenkään. Elumenilla on oma tuote nimeltä Return, jolla voi yrittää poistaa väriä heti värjäyksen jälkeen, mutta se ei palauta tilannetta ennalleen, siis ei poista väriä kokonaan. Värjäys on siis parasta tehdä ammattitaitoisen kampaajan käsittelyssä, jolloin haluttu sävy voidaan suunnitella huolellisesti yhdessä ennen värjäystä.

Ellei sitten halua intensiivistä ja räväkkää shokkiväriä (kuten minä), missä värin pysyvyys ja kirkkaus ovat ainoat kriteerit.

Oma hiusvärini on keskiruskea ja on aivan selvää, että sitä täytyy vaalentaa, jotta saan sinisen kirkkaana. Näistä olen kirjoitellut ensimmäisessä Elumen kirjoituksessani, joten eipä siitä enempää.

Tämän tekstin pääasia on mainostaa edullista Elumenia kaikille, jotka haluavat tilata väriä itselleen. Saksassa on useampia verkkokauppoja, joissa on myyty Elumenia kohtuuhintaan. Postikulujen osuudet ovat vähän vaihdelleet, mutta itse tein kerran tilauksen, jossa postikulut olivat kuuden euron luokkaa ja DHL:n toimitus tuli pihaan saakka. Saksalaisessa friseurbedarf24-verkkokaupassa yksi väriputeli näyttää tällä hetkellä maksavan 23,99€, litran pullo hoitsikkaa maksaa 59,99€ ja litra Elumen washia, eli pesuainetta maksaa 28,99€. Olipa postikulujen osuus tässä mitä tahansa, se ei vedä vertoja tälle löydölle, mikä sattui silmiini muutama viikko sitten. Nimittäin Virossa, Harjumaalla on liike, nimeltä BEAUTIMAIL, missä myydään paitsi Elumenia, myös muita ammattikäyttöön tarkoitettuja kampaamotuotteita (Olaplex) halvalla.

Väripurkki (200 ml) maksaa arvolisäveroineen 13,80€, litra Elumen Treat (hoitoaine) 15,50€ ja litra Washia 14,84€. Muista oheistuotteista hintaesimerkkejä: Lock (250 ml) 13,80€, Clear (200 ml) 13,80€, Return (250 ml) 10,94, Clean (250 ml) 9,00€, Prepare (150 ml) 6,98€.

Tilasin kolme putelia sinistä väriä, yhden litran pullon pesuainetta ja yhden litran pullon shampoota. Lisäksi otin pullon preparea, koska se on osoittautunut tarpeelliseksi vaalennettua hiusta värjättäessä. Postikulujen osuus oli 13,90€ + alv ja siihen hintaan olisi saanut tilata 40 kg tavaraa. Tarjolla on myös alle 0,5 kg painavan kirjepaketin postitus hintaan  5,90€ + alv.

Minun laskussani viivan alle kaikkine veroineen jäi 95,40€ ja siihen hintaan paketti tuotiin ovelle saakka neljässä arkipäivässä.

Paljon Elumenia ;-)

Elumen bl@all, sininen suoraväri

Elumen Wash, 1 litra

Elumen Treat, 1 litra

Elumen Prepare
Olaplex -käsittelystäni oli kulunut viisi päivää ja tällä kertaa lisäsin numero ykköstä Bond Multiplier puolet 15 ml:n pussukasta, eli noin 7,5 ml vaalennusvärin joukkoon. Kyseessähän on ihan älyttömän pieni tilkka, sillä tavallinen t-lusikallinen on noin 5 ml. Vaalennusaineena oli tällä kertaa Schwarzkopfin Live-sarjan uutuus 00A Absolute Platinum.

Schwartzkopf Absolute Platinum 00A
Pidin vaalennusainetta päässäni lähes tunnin, jonka jälkeen huuhtelin hiukset huolellisesti, mutta en pessyt niitä. Pyyhkeellä kuivaamisen jälkeen levitin 15 ml Olaplex numero kakkosta Bond Perfector hiuksiini ja annoin vaikuttaa vajaan tunnin. Tämän jälkeen pesin hiukset huolellisesti shampoolla.





Hius vaaleni todella hyvin. Näistä lähtökohdista lähdettiin kohti uutta värjäystä, mutta sitä en enää tehnyt samana päivänä, vaan huilasin pari päivää. Isänmaallinen kaksoisvärini herätti hilpeyttä töissä seuraavana päivänä ;-)

Aiemmista kerroista viisastuneena tiesin nyt, että Elumen ei tarraa hyvin kiinni vaalennettuun hiukseen ilman preparea. Niinpä levitin sitä huolellisesti ja aika reilulla kädellä ennen värjäystä hiuksiini. Prepare pitää kuivata, tai sen pitää antaa kuivua itsestään. Järkevämpää ja nopeampaa on kuivata se hiustenkuivaajalla, mutta eihän minulla ole sellaista. Olin tarkoituksella järjestänyt Elumen-värjäyksen viikonlopulle, koska sen jälkeen yleensä niska ja korvat ovat suttuisen näköisiä. Preparen ilmakuivaus onnistui siis myös kätevästi, koska sen kuivuessa saatoin puuhata kaikenlaisia kotitöitä.

Tässä vielä kuva kolmen värjäyskerroksen jälkeen. Tähän kului yksi pullo väriä, mutta seuraavan suuremman remontin vaalennuksineen teen vasta kevättalvella.

Ihana sininen!!



Kommentit

  1. Tosi hyvin kyllä vaaleni! Eikä näytä ees sellaselle "kotivärjätyn keltaselle" toi vaalennus. :D tosi tasainen tuli lopputuloksestakin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos ;-)
      Onhan tämä joka kerta sellaista säätämistä kotivessassa, kun yrittää huolellisesti tehdä, mutta vaivannäkö kannattaa. Ei tarvitse sitten viikon tai kahden päästä kehitellä jotain korjausprojekteja. Olaplex (tai siis aine, jonka uskon olevan sitä) vaikutti viimeisesä vaalennuksessa selvästi hiusta korjaavalta. Ei tullut lainkaan sellaista takkutukkaa, kuin joka kerta aiemmin.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit