Hera UV Mist Cushion

Olen ollut kiinnostunut korealaisesta kosmetiikasta jo kotvan aikaa. Kaikki lähti siitä, kun luin jostain - en valitettavasti muista enää mistä - korealaisista kuitunaamioista, joita sitten tilasinkin paketillisen. Mielestäni hinta-laatusuhde niissä oli hyvä, joskaan eivät ne kauniimmaksi tai nuoremmaksi minua tehneet (höh!). Joukossa oli muutamia erittäin hyviä, kuten etana- ja käärmenaamio. Kangasnaamioiden käyttö on kätevää ja siistiä, kun ei tarvitse läträtä voiteiden kanssa. Ei muuta kuin kangas kasvoille ja puoleksi tunniksi telkkaria katsomaan! Käytön jälkeen naamio roskiin ja se oli siinä - helppoa kuin heinänteko! Aion ostaa korealaisia kangasnaamioita uudestaan juuri edullisen hinnan ja helppokäyttöisyyden vuoksi; niitä raaskii käyttää useamman kerran viikossa, kun hinnaksi tulee vain noin 0,50€ tai jopa vähemmän! Mutta kuten taannoin kirjoitin, minulla on meneillään teemaviikot, jolloin vanhat kosmetiikkatuotteet pitää käyttää loppuun ennen uusien hankkimista.

"Korea" voi tuoda mieleen pommikoneet tai hektisen ja neonvärejä vilkkuvan suurkaupungin. Kaupungit Daegu ja Soul ovat tulleet tutuiksi urheilukansalle yleisurheilun, olympialaisten ja jalkapallon merkeissä. Neonvärit ja kisakaupungit löytyvät Etelä-Koreasta, eli Korean tasavallasta, kuten myös kaikki nämä kosmetiikan ihmeet ja uutuudet. Pohjoinen naapurimaa, Pohjois-Korea  - virallisesti Korean demokraattinen tasavalta - puolestaan on eristäytynyt diktatuurivaltio. Tämä lyhyt tarkennus siksi, että olen huomannut joidenkin hieman kummeksuvan sitä, että Koreasta muka tulisi jotain modernia kosmetiikkaa, koska siellähän vain palvotaan johtajaa, jonka sukulainen kävi auringossa ja palasi sieltä päivässä! Uutisointi meillä päin taitaa keskittyä hieman enemmän Pohjois-Korean kummallisiin tapahtumiin, mutta tosiasiassa ero sen ja Etelä-Korean välillä on kuin yöllä ja päivällä. Etelä-Korea on maailman 13. suurin talous (vrt. Suomi sijalla 40) ja se on Aasian neljänneksi suurin Japanin, Kiinan ja Intian jälkeen. Samsung, Hyundai, Kia, LG.. Kaikki tulevat sieltä! Joten miksi ihmeessä Etelä-Koreassa ei osattaisi tehdä myös kosmetiikkatuotteita. Itse asiassa korealaisella kosmetiikalla on jo ihan oma termi, K-beauty, eli korealainen kauneus.

Viimeisimpiä trendejä (joskaan ei nyt ihan uunituoreita enää) Etelä-Koreasta tulevassa kosmetiikan maailmassa ovat cushion-meikkivoiteet. Siinä nestemäinen meikkivoide on imeytetty rasiassa olevaan sieneen, jota taputellaan kasvoille pakkauksen mukana tulevalla tyynyllä. Idea touhussa on se, että cushion-meikkiä voi "kerrostaa" ja sillä saa nopeasti siistin ja kevyen meikin yhdellä kerroksella ja muutamalla kerroksella hieman peittävämmän. Suomessa on saatavilla ainakin Lancômen, L'Orealin, IsaDoran ja Yves Sain Laurentin cushion meikkivoiteita. Ja nämä tosiaan löysin käyttämällä kaksi minuuttia aikaa googlaamiseen, joten en missään tapauksessa väitä, etteikö muillakin merkeillä voisi olla lisäksi. Kolmea ensin mainittua on myös vertailtu muutamassa testissä, joista Ilta-Sanomien testiryhmän kokeilu löytyy täältä, ja Me Naiset -lehden vertailu täältä.

Minä olen umpisurkea arkimeikkaaja, koska aamuisin on mukavaa nukkua mahdollisimman pitkään.  Sitä paitsi kaksi nelijalkaista ystävääni tarvitsevat aamulenkkinsä, joten tässäpä olikin jo kaksi hyvää syytä siihen miksi meikkaaminen ei kuulu aamurutiineihin. Muuten hoidan ihoani aika paljon ja esimerkiksi mikroneulaaminen silloin tällöin tehtynä kuuluu ihonhoitooni. Ehkä se on yksi syy siihen, että mielestäni minulla on ihan semi-hyvä iho ja siksi meikin levittäminen ei tunnu niin pakolliselta. Silti olisi mukavaa laittautua edes hieman, koska onhan ulkonäöstä huolehtiminen ja vaivannäkö sen eteen myös muiden huomioimista.

Siksipä ajattelin, että tällainen cushion-systeemi saattaisi olla kokeilemisen arvoinen, ja koska olen kiinnostunut nimenomaan KOREALAISESTA kosmetiikasta, lähdin hakemaan kyseistä meikki-ihmettä ihan juurilta.

(Etelä-)Koreassa cushion vaihtoehtoja on useita. Tunnetuimmat brändit lienevät Hera, IOPE, Laneige, Innisfree ja Sulwhasoo. Kaikkien näiden emoyhtiö on sama; AmorePacific. Koska Hera sattui silmiini ensimmäisenä ja mainokset olivat vakuuttavia (tosin kaikissa noissa ovat vakuuttavia, tyylikkäitä, kauniita, tyyliteltyjä ym ym) tilasin sen! Ja tällainen paketti minulle saapui ;-)

Hera UV Mist Cushion Long Stay Matt




Hera cushion meikkivoide



Aloitetaan tuosta SPF-merkinnästä. Se on lyhenne sanoista Sun Protection Factor, ja Suomessa myytävissä tuotteissa sama löytyy usein käännettynä lyhenteeksi SK, eli suojakerroin. Hera-paketin merkintä SPF50 tarkoittaa, että voide antaa suojakertoimen 50 sitä käyttävälle henkilölle auringon UVB-säteilyä (ultravioletti B säteilyä, eli sitä polttavaa säteilyä) vastaan. Toisin sanoen. jos minun ihoni alkaa punoittaa 10 minuutin kuluttua auringossa ilman mitään suojakerrointa, tämä voide antaa 50-kertaisen suojan, eli 500 minuuttia. Suojakerroin 50 on aivan ääriolosuhteisiin tarkoitettu ja esimerkiksi Suomen kesässä tarvittavat voiteet eivät ole yleensä näin korkeita. Yksilöllisiä eroja toki on! PA merkintä puolestaan on japanilainen/korealainen luokittelysysteemi, mikä kertoo suojan tason auringon UVA-säteitä vastaan. Ultravioletti A-säteilystä puhutaan harvemmin, mutta itse asiassa suurin osa maahan tulevasta UV-säteilystä on nimenomaan UVA-säteilyä. Se menee esimerkiksi läpi lasin ja tunkeutuu syvempiin ihon kerroksiin. Vaihtoehtoja on kolme: PA+, PA++ ja PA+++ joista viimeisin on suurin suojakerroin. Hera-cushion meikkivoide tarjoaa siis suurimmat suojat auringon UVA- ja UVB-säteitä vastaan!

No millaista cushion-voide sitten on käytössä? Parin testauskerran jälkeen tuntuu mainiolle!! Ensimmäisellä kerralla tyynyyn tuli laitettua meikkiä liikaa ja ryhdyin levittämään sitä iholle pyyhkimällä. Tämä ei toiminut hyvin, kunnes muistin, että idea on nimenomaan taputella meikki iholle. Eli vähän kerrallaan meikkiä tyynyyn ja siitä taputellen kasvoille. Tyyny on siinä mielessä kätevä, ettei se ime käytännössä lainkaan meikkiä sisäänsä. Sitä pitää siis lisätä vähän kerrallaan ja mielestäni tämä on todella kätevää ja säästeliästä!

Tältä se sitten näyttää. Pohjana on vain Lumenen Beauty Base meikin pohjustusvoide.

Ennen...

Jälkeen!!

Luonnonvalossa
Kaksi ylintä on otettu salamavalolla vessassa ja viimeisin välittömästi edellisten jälkeen pihalla luonnonvalossa. Olen aivan ihastunut lopputulokseen ja tämä tuntuu olevan niiiiiin mun tuote!! Olen varma, että minusta tulee viimein arkimeikkaaja, mikä pitää sisällään vain tämän cushion meikin ☺



Kommentit

Suositut tekstit