Vanhat loppuun ennen kuin uusia tilalle!

Otsikko on typerä. Sen tarkoitus on ärsyttää ja jos se ei ärsytä ketään satunnaista lukijaa, niin minua se ainakin ärsyttää muutamastakin syystä. Ensinnäkin se nyt vaan on ihan pöhkö. Toiseksi: se sisältää järkevän toteamuksen, mitä olisi viisasta noudattaa, olipa kyse sitten mistä tahansa. Vanhat mausteet kannattaa käyttää loppuun, ennen kuin ostaa uusia. Vanhat keksit ja karkit kannattaa syödä pois, ennen kuin ostaa uusia. Vanhat kaikki kannattaa käyttää loppuun ennen kuin ostaa uusia ja ennen kaikkea vanhat kosmetiikkatuotteet kannattaisi käyttää loppuun, ennen kuin hankkii uusia. Käsi ylös, kuka tekee aina niin!

On niin mukavaa ostaa joskus uusi rajauskynä tai joku muu meikkituote, vaikka edelliset ovat ihan käyttökelpoisia ja muutenkin hyviä. Ostamisella saa mielihyvää ja on kivaa, kun on jotain uutta. Tässähän ei ole mitään pahaa sinänsä, mutta ostoja harkitsemalla voi säästää paljonkin rahaa ja siinä vaiheessa, kun vanhoja kosmetiikkatuotteita joutuu heittämään roskiin siksi, että ne ovat härskiintyneet tai muuten vanhentuneet, on kyse jo hukkaan heittämisestä.

Tein uuden vuoden lupauksen itselleni, että tänä vuonna pyrin noudattamaan kaikessa tuota otsikon sääntöä: vanhat loppuun ennen kuin uusia tilalle. Samalla tein vessassa ja meikkipusseissa suursiivouksen ja heitin käyttökelvottomat rojut pois. Onneksi niitä ei ollut paljoa ja ne rajoittuivat lähinnä likaisiin luomivärisiveltimiin, muutamaan rajauskynään ja yhteen kuivuneeseen ripsiväriin. Sitten kasasin kaikki kosteusvoiteeni ja totesin, että näissä saattaisi olla jotain kerrottavaa.

Kaikenlaista kaappien periltä
Tuosta kasasta huomaakin helposti, että siinä on useampi tuubi Mary Kayn tuotteita, joten aloitanpa niistä.

Mary Kay kosmetiikkaa
Vasemmalla on Mary Kay Extra Emollient Night Cream, eli suomeksi kutakuinkin erityisen kosteuttava yövoide. Se on tarkoitettu erittäin kuivalle iholle sitomaan kosteutta ja pehmentämään ja rauhoittamaan ihoa.

Siinäpä vasta hankala tuote...

Ja tässä selitystä: plussaa on, että voide tosiaan kosteuttaa ja rauhoittaa ja pehmentää ja tekee ihan kaikkea, mitä lupaakin. Mutta voide on niin rasvainen, että yön jälkeen tyynyliina menee vaihtoon ja joskus jopa hiuksetkin ovat olleet rasvaiset, kun ne ovat pyörineet rasvaisessa tyynyliinassa. Silmien alla on aamulla pussit, kun liian rasvainen voide on imeytynyt silmänympärysihon läpi. Kaiken lisäksi voide haisee kamalalle. Se on parfymoitu, mutta en tykkää noin vahvasta hajuveden hajusta ihovoiteessa, en varsinkaan yövoiteessa. Tämä ei ole siis minun pintakuivalle sekaiholleni sopiva voide. Ei edes talvipakkasten aikaan, jolloin iho kuivuu enemmän. (Se ei ole vielä kuivunut tarpeeksi tälle voiteelle.)

Mutta: koska voide kuitenkin on ihoa pehmentävä ja kosteuttava, en ole sitä halunnut kenellekään antaa tai heittää pois. Minulla se toimii kohtuuhyvin siten, että (kovan) saunomisen jälkeen levitän voidetta kasvoilleni hieman runsaanlaisesti ja annan sen naamion lailla olla kasvoillani ainakin tunnin, mieluummin pari. Nukkumaan käydessäni pyyhin rasvan vanulapulla pois.

Mary Kay superkosteuttava yövoide
Kuvassa voidetta on aivan liian paljon normaalikäyttöön! Puolet tuosta määrästä riittää. En käytä noin suurta määrää naamiokäytössäkään. Voide muuttuu hyvin nopeasti lämpimällä iholla erittäin liukkaaksi, lähes pehmeän voin tuntuiseksi. Riittoisuus on suorastaan hämmentävää!

Palataanpa kuvaan, jossa oli Mary Kayn tuubeja. Toinen vasemmalta on microdermabrasion setin jälkihoitotuote. Kuorinta on nyt loppunut, mutta tuon voin käyttää vaikka sokerikuorinnan kanssa. Kolmantena vasemmalla on TimeWise Moisture Renewing Gel Mask. Tästä minä tykkään! Se on kosteuttava ja ihoa pehmentävä naamio, jota on miellyttävä käyttää. Naamion voi pyyhkiä vaikutusajan jälkeen (ohjeessa 5-10 minuuttia, käytännössä 15-20 minuuttia parempi) pois, tai jättää yön yli kasvoille. Reunimmaisena oikealla on TimeWise Age-Fighting Moisturizer, joka vastoin tätä linkkiä on vanhempaa linjaa, eikä sisällä aurinkosuojaa. "Ihan kiva" päivävoide, mutta ei mielestäni mitenkään järisyttävä tuote. Imeytyy kyllä mukavasti ja toimii meikin alla. Tämä tuote ei kuitenkaan ilmesty uudestaan kaappiini, kun vanha loppuu.

Lumene Arctic Aqua & Dermosil Hydro Gel 0%
Tässä on kaksi tuotetta, jotka ovat hyviä esimerkkejä siitä, että edullisestikin voi saada hyvän tuotteen, kun se vaan on valittu ihotyypille ja käyttötarkoitukseen oikein. Lumenen Arctic Aqua 24 tunnin tasapainottava kosteusemulsio on kosteuttaa hyvin ja antaa iholle mattapinnan. Se on sopii parhaiten seka- ja rasvoittuvalle iholle. Dermosil Hydro Gel 0 % maksaa naurettavat alle 5 euroa! Ja sillä saa hinta-laatusuhteeltaan erinomaisen hoitogeelin kuivalle ja hilseilevälle iholle. Kasvojen lisäksi tämä sopii päänahalle hiusten pesun jälkeen, koska 0 % tarkoittaa nolla prosenttia rasvaa, joten geeli ei rasvoita hiuksia. Geeli sopii miehille parranajon jälkeen ja naisille karvanpoiston jälkeen. Jos sitä säilyttää jääkaapissa, se viilentää mukavasti auringonoton jälkeen. Tämä on niin huippu tuote, että kunhan kummityttöni tekee seuraavan Dermoshopin tilauksen, tilaan tätä pari tuubia jemmaan.

Vichy Aqualia Thermal serum, Vichy Normaderm kosteusvoide ja LR Microsilver Face Cream
 Viimeisenä, vaan ei vähäisimpänä kolme kovaa tuotetta, joista en luovu. Olen kirjoittanut jokaisesta aikaisemmin, joten kiinnostuneet voivat lukea seerumista täältä, normadermista täältä ja microsilver-voiteesta täältä. Normaderm on tällä hetkellä huilaamassa, sillä pääsin epäpuhtauksista eroon tehokkaalla täsmähoidolla ja nyt se tuntuu vähän turhan tujulle. Seerumipullo sen sijaan alkaa olla lopussa ja näyttää vahvasti sille, että ostan samanlaisen tilalle. Mutta vasta sitten, kun vanha on käytetty loppuun ☺☺

Kommentit

  1. Hitsi ku just kerkesin tekee tilauksen itelleni, mut täytyy tehä uus ku tajusin et tarviin iteki tota hydro geliä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nou hätä! Mulla on mielessä pari muutakin tilattavaa juttua, joten koodaillaan ennen kuin teet seuraavan tilauksen!

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit