Epäonnistuneita hiustenvalkaisuja

Minulla on ollut vaikeuksia hiusten vaalennuksessa. Ja tuo on aika kauniisti sanottu.. Tosiasiassa meinasin siis menettää hermoni ihan tyystin taannoin, kun en saanut tyvikasvua vaaleksi en sitten millään! Tarina meni näin: Ostin marketista L'Oreal Recital Preference sävyn 10.21 Stockholm, minkä luvattiin vaalentavan jopa 8 astetta. En edelleenkään ymmärrä asteista mitään; minulle asteet liittyvät lämpömittariin tai trigonometriaan, mutta sen verran kuitenkin käsitän, että tuollainen kahdeksan asteen vaalennus on ihan kohtuullisen paljon. Omat hiukseni ovat keskiruskeat, joten arvelin vaalennuksen riittävän varsin hyvin.

L'Oreal Recital Preference sävyn 10.21 Stockholm
Sisältö
Tämmöistä ryhdyin työstämään
Paketti sisältää kehite-emulsion, värigeelin, väritiivisteen ja hoitoaineen. Ohjeet kannattaa lukea, sillä minä näppäränä tyhjensin sekä geelin, että tiivisteen kehite-emulsiopulloon. Ihmettelin, että tulipa tästä sörsselistä vetistä. Hiuksiin levittämisestä ei tullut mitään, kun vaalennusväri valui pitkin ohimoa ja niskaa. Siinä vaiheessa tavasin ohjeita ensimmäisen kerran ja tajusin, että väritiiviste on tarkoitettu väriä ylläpitäväksi jälkihoidoksi. En saanut puoliakaan levitettyä päähäni ja sekin vähä oli pestävä pois ja loput purkista viemäriin. Ei muuta, kuin seuraavana päivänä kauppaan ja uusi paketti tulille!

Ostin tismalleen saman vaalennuksen, mutta sitten tapahtui hieman yllättävä asia: oikein käytettynäkään tuo väri ei vaalentanut. Pidin sörsseliä päässäni reilun tunnin ja käytännössä hiukseni eivät vaalentuneet lainkaan. Tämä oli hämmästyttävää, koska olen lukenut kehuja kyseisestä vaalennuksesta. Suhteellisen kypsänä koko värjäystouhuun ostin vielä yhden värin. Tällä kertaa lähimmän kaupan valikoima oli aika pieni ja mukaan tarttui Garnierin NUTRISSE Truly Blond.

Garnier Nurtisse Truly Blond
Vaikka tämänkin vaalennuksen luvattiin vaalentavan 8 astetta, niin persiilleen meni. Nyt sentään tapahtui jotain, mutta en kuitenkaan ollut lopputulokseen ollenkaan tyytyväinen. En tajua ollenkaan, miksi vaalennus epäonnistui tälläkin. Hiukseni olivat puhtaat eikä niissä ollut hoitsikkaa.  Lopputulos näytti tältä:






Tuohon lykkäsin jotain violettia tyveen ja syvennyin netin ihmeelliseen maailmaan etsimään tehokasta vaalennusta. Sellainen löytyikin ja siitä kerron ensi numerossa ☺

Kommentit

  1. Ei väri vaalenna väriä.Tuohon olisi ensin pitänyt tehdä värinpoisto.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit