Apteekkikosmetiikkaa Vichy Aqualia Thermal

Apteekkituotteet.fi -sivuilla kerrotaan, että Vichy on Suomen johtava apteekkikosmetiikkamerkki. Niissä yhdistyvät tehokkuus, hyvä siedettävyys ja miellyttävä käyttö. Kaikki sen ihonhoitotuotteet tutkitaan yhtä tiukkojen menetelmien mukaisesti kuin lääkevalmisteet.

Vichy kosmetiikkasarjasta löytyy lukemattomia valmisteita eri tuotelinjoista. Omansa löytyy epäpuhtaalle iholle (Normaderm), kuivalle ja erittäin kuivalle iholle (Nutrilogie), ikääntyvälle iholle (Neovadiol) ja neljäkymppisille, jotka kaipaavat pientä liftausta (Liftactiv). Pureté Thermale-sarjasta löytyy puhdistusaineita ja Ideal Body-sarjasta vartalonhoitoaineita. Dermablend-linja tarjoaa meikkivoiteita ja  Idéalia silottavia ja ihonsävyä tasoittavia tuotteita. Miehille suunnatusta sarjasta Vichy Homme löytyy miesten tuoksuja ja ihonhoitotuotteita ja Vichy Dercos-sarja tarjoaa hiustenhoitotuotteita. Ideal Soleil -sarja tarjoaa lähes 20 vaihtoehtoa suojautua auringolta. Deodorantit ja antiperspirantit ovat oma ryhmänsä ja erikoistuotteista löytyy raskausarpivoide ja selluliittivoide. Kosteutukseen löytyy myös Vichy Thermal Spa suihkutettava virkistävä lähdevesi.

Että onhan noita. Ja silti jäi vielä yksi sarja mainitsematta ja se on Aqualia Thermal. Sarjasta löytyy kymmenen kosteuttavaa ja rauhoittavaa vaihtoehtoa normaalille ja pintakuivalle iholle. Ne sisältävät hyaluronihappoa ja aquabioryl-sokeria.

Aijai kun taas tuli niin hienoja sanoja! Hyaluronihappoon tosin törmää nykyisin jo useiden ihonhoitovalmisteiden tuoteselostuksissa. Ei niissäkään selitetä, mitä se on, mutta tieto on helposti saatavilla. Hyaluronihappo eli hyaluronaani ei olekaan happo, vaan sokeriyhdiste, jota esiintyy mm. ihossa. Se imee itseensä erittäin paljon vettä ja toimii siksi hyvänä kosteuttajana. Aquabioryl puolestaan on Vichyn oma tavaramerkki. Se on sokeri, joka kosteuttaa ihoa pitkäaikaisesti. Tuotteessa yhdistyy siis kaksi eri kosteuttavaa ainesosaa.

Ostin apteekista Vichy Aqualia Thermal seerumin kosteuttamaan kuivaa kevät-, kesä-, syksy- ja talvi-ihoani. Pohdin kotvan aikaa, ostaisinko V 10 Plus seerumin, sillä sain viime syksyn I love me -messuilta kyseisen tuotesarjan edustuspisteestä muutaman kiinnostavan näytteen eri seerumeista. Nämä ovat kuitenkin varsin kalliita tuotteita ja koska minulla oli hyviä kokemuksia muista Vichy-tuotteista, päädyin tähän.

Vichy Aqualia Thermal Serum


Seerumi on melko juoksevaa, kuten seerumit yleensä tuppaavat olemaan. Kaksi pumppausta riittää kasvoille, enemmän on tuhlausta. Puhdistetulle iholle levitettynä seerumi imeytyy nopeasti ja sen päälle voi levittää kosteusvoiteen. Olen kokeillut sitä myös ilman kosteusvoidetta lähinnä iltaisin, koska en käytä säännöllisesti öisin rasvoja. Tällöin odottelen hieman kauemmin (puoli tuntia) ennen nukkumaan menoa, jotta seerumi varmasti ehtii imeytyä kasvoihini, eikä tyynyliinaan. Tuote ei todellakaan jätä tahmaista tai kosteaa pintaa ihoon ja tämän tunteen vuoksi sitä tulee helposti läträttyä alussa kolme tai neljä pumppausta. Tämä on kuitenkin turhaa. Jos iho kaipaa lisäkosteutusta, laita seerumin päälle päivävoide tai yövoide. Ihoa ei ole tarkoitus kosteuttaa pelkällä seerumilla, sillä se on ainoastaan tehokas "hoitopommi" normaalin kosteusvoiteen alla. Tämä on erinomainen seerumi ja varsin hyvän hintainen, noin 25€! Hinta-laatusuhde on ehdottomasti kiitettävä ja suosittelen kaikille, joilla ei ole mitään erityisiä iho-ongelmia ja jotka kaipaavat lisäkosteutusta iholle. Jos iho kaipaa jotain erityistä hoitoa (erityisen epäpuhdas, erittäin kuiva, ikääntymisen pulmat tms) niin silloin tämä tuskin on taika-aine niihin ongelmiin. Mainitsemani V 10 Plus tuotesarja tarjoaa täsmähoitoa erilaisille iho-ongelmille ja se onkin kiinnostava sarja. Minulla on kuvia vailla valmiina teksti sarjan kemiallisesta kuorinnasta. Laitan sen tänne lähipäivinä :-)



Kommentit

  1. Hienoa, että joku selvensi missä järjestyksessä voide ja seerumi tulee laittaa. Itselleni se on aina ollut arvoitus. Tyttäreni Uudestakaupungista tuli vierailemaan mukanaan laukku apteekkituotteita. Minusta on hienoa, että sieltä on mahdollista ostaa myös ihonhoitotuotteita. Täytyykin miettiä, josko kokeilisi näitä Vichyn tuotteita joskus.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit