Suuntana Taipei

Kotvan aikaa on jo tuntunut sille, että kunnon irtiotto arjesta tekisi hyvää. Koska ämpärikännit ei tuntunut hyvälle vaihtoehdolle, tuumailin, että ehkä olisi aikallaan lähteä pitkästä aikaa reissuun johonkin pitemmälle. Edellisestä kaukomaan matkasta on lähes päivälleen neljä vuotta aikaa ja ilmansuunta oli silloin sama, kuin tällä kertaa. Tuolloin matka suuntautui Kambodzaan ja Vietnamiin. Nyt jatkan vielä hieman pitemmälle, Taiwaniin ja sieltä jatkan matkaa Borneon saarelle - ensin Malesian puolelle ja sieltä pieneen ja erikoiseen maahan, Bruneihin. Matkan kruunaa ikuisuuden kestävä paluumatka Kuala Lumpurin ja Amsterdamin kautta takaisin Helsinkiin. Ja kaiken tämän teen 12 päivässä matkoineen, sillä loma on nyt tämän mittainen ja aika on käytettävä tehokkaasti. Työkaveri sanoi hengästyvänsä, kun kerroin hänelle, mitkä kaikki paikat täytyy käydä katsomassa; Taipei Zoo, Taroko National Park, Taichungin kaupungissa oleva huvipuisto ja erityisesti siellä oleva hurja vuoristorata (ja matka pitää taittaa suurnopeusjunalla), Kinabalu National Park, Ulu Temburong National Park sekä tietysti ne ihan perusjutut, kuten iltatorit ja muut pakolliset monumentit ja nähtävyydet.

Nyt istun Helsingissä lentokentällä ja tuumailen ties kuinka monennen kerran, että ei täällä ainakaan mitään tax free ravintoloita ole. Kahvi on halvimmillaan 3€ ja jotain risoja päälle. Ostamani  tomaatti-vuohenjuusto keitto (8,90) oli kuitenkin erinomaisen makuista, vaikka kallistahan sekin oli, sillä hintaan sisältyi se keitto. Ei muuta. Toivottavasti KLM on tehnyt hyvät sapuskat, sillä Taipei on vielä yli 16 tunnin päässä ja siihen asti tuo keitto ei kyllä pidä nälkää..

Mutta... Tästä se taas pitkästä aikaa lähtee! Pistäkääpäs tutut linkkiä eteenpäin, jotta saan kokoon ainakin kuusi matkablogin lukijaa!!





















Kommentit

  1. On laitettu eteenpäin, niin päästään seurailemaan varakummin seikkailuja! :) Hyvää matkaa, nauti!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit